EM5K в змаганнях CQ ARRL DX Contest CW 2022.

19-20 лютого 2022 року проходив відкритий чемпіонат США телеграфом. В цих змаганнях приймали участь рівненські спортсмени командою EM5K (склад UW5KW, UX0KR, UT5EL/A). В Європі наші хлопці  зайняли 13 місце з 31 учасника в підгрупі, а в Україні зайняли 1 місце. Вітаємо! 

Радіоаматор зі Здолбунова став "Майстром спорту України"!

Вітаємо здолбунівського радіоаматора Дяка Павла Олексійовича (UR5KC) з присвоєнням високого звання "Майстер спорту України". Бажаємо міцного здоров'я та подальших успіхів в радіоспорті. 

Своє посвідчення та нагрудний знак Павло Олексійович отримає пізніше, так як зараз знаходиться за межами нашої держави. 

Чи діє заборона для аматорів України на роботу в ефірі під час війни?

Українські радіоаматори припинили свою роботу в ефірі з 24 лютого 2022 року. Хоча деякі аматори, як працювали, так і працюють в ефірі вже майже 5 місяців. Так можна чи ні нам працювати в радіоефірі? Я уважно прочитав Закон України "Про правовий режим воєнного стану" від 12 травня 2015 року. Прямої заборони на роботу аматорів в радіоефірі немає. Можлива заборона лише коли буде розпорядження військового командування чи місцевого керівника обласної військової адміністрації. Судіть самі:

 ЗАКОН УКРАЇНИ

Про правовий режим воєнного стану (від 12 травня 2015 року №389-VIII)

(Відомості Верховної Ради (ВВР), 2015, № 28, ст.250)

Стаття 8. Заходи правового режиму воєнного стану

1. В Україні або в окремих її місцевостях, де введено воєнний стан, військове командування разом із військовими адміністраціями (у разі їх утворення) можуть самостійно або із залученням органів виконавчої влади, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування запроваджувати та здійснювати в межах тимчасових обмежень конституційних прав і свобод людини і громадянина, а також прав і законних інтересів юридичних осіб, передбачених указом Президента України про введення воєнного стану, такі заходи правового режиму воєнного стану:

11) регулювати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, роботу постачальників електронних комунікаційних мереж та/або послуг, поліграфічних підприємств, видавництв, телерадіоорганізацій, телерадіоцентрів та інших підприємств, установ, організацій і закладів культури та засобів масової інформації, а також використовувати місцеві радіостанції, телевізійні центри та друкарні для військових потреб і проведення роз'яснювальної роботи серед військ і населення; забороняти роботу приймально-передавальних радіостанцій особистого і колективного користування та передачу інформації через комп'ютерні мережі;  

Новини радіоспорту в Рівненській області (станом на 2 червня 2022 року).

Вчора зі штаб-квартири "Ліги радіоаматорів України" отримано бандероль з QSL-картками для аматорів нашої області. Одночасно отримано оригінали протоколів чемпіонатів України з радіоспорту, що відбулись в січні 2022 року. Ці протоколи потрібні для того, щоб рівненські радіоаматори, що досягли в змаганнях успіхів,  змогли оформити відповідні документи для отримання розрядів та звань . 

Так, здолбунівський радіоспортсмен Дяк Павло Олексійович (UR5KC) наказом РОДА вже отримав звання "Кандидат в майстри спорту України". Зараз ми готуємо в "Міністерство по справах молоді та спорту України" документи для присвоєння Дяку Павлу Олексійовичу  звання "Майстер спорту України". 

Диплом 8 BAND UDXA

Отримав престижний диплом українського клубу UCC. В 2022 році всі зусилля будуть направлені на проведення зв'язків та їх підтвердження на діапазонах 1,8 та 50 мегагерц. Зараз на 1,8 мгц підтверджено 44 країни, а на 50 мгц - 64 країни.

EM5K завоювала Кубок України на 50 мгц!

УКХ комітет ЛРУ підвів кінцеві підсумки змагань на Кубок України в діапазоні 50 мгц 2021 року. В своїй підгрупі (МО-50 Мгц) рівненська колективна станція ЕМ5К завоювала 1 місце і виборола цей кубок! Вітаємо переможців: Горця Ю.П. (UT5EL/A), Сидорова В.В. (UX0KR) та Ткачука В.В. (UW5KW). В Європі команда EM5K стала сьомою. Більш докладно читайте тут

Сидоров В. (UX0KR)
Сидоров В. (UX0KR)
Команда Рівненської області у Воловці 2021 року.
Команда Рівненської області у Воловці 2021 року.
Учасники змагань на Кубок України у Воловці 2021 рік.
Учасники змагань на Кубок України у Воловці 2021 рік.
Ткачук В. (UW5KW)
Ткачук В. (UW5KW)
Перше місце в Україні у WPX Contest 2021 Сидорова В. (UX0KR)
Перше місце в Україні у WPX Contest 2021 Сидорова В. (UX0KR)
Горець Ю. (UT5EL/A) з нагородами EM5K та UT7KZZ
Горець Ю. (UT5EL/A) з нагородами EM5K та UT7KZZ
Команда EM5K на Польовому дні 2021 (Житомирська область).)
Команда EM5K на Польовому дні 2021 (Житомирська область).)

Звіт про проведену роботу на протязі 2021 року членів Відокремленого підрозділу «Ліги радіоаматорів України» в Рівненській області.

2021 рік для нас був не менш насиченим, ніж 2020 рік. Не дивлячись на те , що весь 2021 рік пройшов у суспільстві під прапором боротьби з пандемією COVID-19, радіоаматори ВП ГО ЛРУ в Рівненській області добились хороших успіхів в радіоспорті.

В січні (23 січня) традиційно проходили Чемпіонати України з радіоспорту. Ми приймали участь в телефонному та телеграфному турах. В телеграфному турі Сидоров Володимир (UX0KR) зайняв призове 3 місце в своїй підгрупі і завоював високе звання «Майстер спорту України».

В кінці лютого 2021 року наша команда приймала участь в Кубку ТСОУ, що проходив у Воловці Закарпатської області. Від нашої області їздили спортсмени: Сидоров В.(UX0KR), Ткачук В.(UW5KW), Федчук М.(UR3KK), Єфіменко Ю.(UT1KT). Рівненчани зайняли четверте місце.

1 травня 2021 року в Кубку України на КХ малою потужністю телеграфом Ткачук Володимир (UW5KW) зайняв третє призове місце в своїй підгрупі і виконав норматив «Майстра спорту України».

В престижних змаганнях CQ WPX CONTEST телеграфом, організатором яких є США, Сидоров Володимир (UX0KR), працюючи в підгрупі «всі діапазони-висока потужність» зайняв 1 місце в Україні.

Ткачук Володимир(UW5KW), працюючи в підгрупі «всі діапазони-мала потужність» зайняв 22 місце в Україні.

19 червня 2021 року в діапазоні 50 мгц проходили змагання на Кубок України, організатором яких є УКХ комітет ЛРУ. Наша команда EM5K (Горець Ю., Сидоров В., Ткачук В.) виступила дуже вдало, завоювала 1 місце в своїй підгрупі і виборола сам кубок.

3 липня 2021 року команда EM5K виїжджала в Житомирську область, де приймала участь в «Польовому дні» на УКХ. Тоді ми зайняли 12 місце.

7-8 серпня 2021 року проходив Чемпіонат України на УКХ. Наша команда виступала з Кременця Тернопільської області. Склад команди: Ткачук Володимир, Сидоров Володимир, Єфіменко Юрій, Зощук Віталій. Тоді команда в своїй підгрупі зайняла 8 місце.

4-5 вересня, а також 2-3 жовтня 2021 року проходили змагання на Кубок України на УКХ. Команда EM5K працювала з польових умов на Дівочих скелях Кременця. І в першому , і в другому турі наша команда зайняла 10 місце.

22 серпня 2021 року у нас в області вперше було проведено «Відкритий очний чемпіонат Рівненської області на коротких хвилях». Суддівство велось суддями національної категорії з м.Києва. Положення про змагання було опубліковано в інтернеті за місяць до дня проведення. Запрошувались всі радіоаматори, не лише нашої області, але всієї України. З рівненчан не злякались і прийняли участь в цих змаганнях слідуючі спортсмени:

  • Сидоров Володимир(UX0KR)
  • Єфіменко Юрій(UT1KT)
  • Тарасович Павло(UT1KY)
  • Панас Олег(UT3KW)

Всі інші радіоаматори області, які себе вважають «контестменами», не змогли бути присутніми на цих змаганнях. Перше місце в чемпіонаті завоював Ковальчук Володимир з Глухова Сумської області. Чемпіоном області став Сидоров Володимир.

27-28 листопада 2021 року відбувся CW WW DX Contest. Вже відомі попередні результати цього тесту. Наш аматор Сидоров Володимир (UX0KR), працюючи лише в діапазоні 160 метрів телеграфом, зайняв у своїй підгрупі призове 3 місце в Україні. Він провів 792 QSO.

11 грудня 2021 року в Києві має відбутись Звітно-виборна конференція ГО «Ліга радіоаматорів України». Нашу область там будуть представляти Ткачук В.(UW5KW) і Сидоров В.(UX0KR).

З 20 серпня по 31 грудня 2021 року з нашої області працює спеціальна станція EM30KUARL. До завершення роботи цієї радіостанції ще 24 дні, але вже можна підвести проміжні підсумки. Станом на 7 грудня 2021 року проведено 9500 зв'язків. Підтверджено через LOTW 117 країн світу по диплому DXCC. Робота EM30KUARL ще триває.

Хочу висловити щиру подяку тим радіоаматорам, які допомагали нам у роботі на протязі всього 2021 року. Лише позивні сигнали: UX0KR, UR5KEK, UR5KCP, UR3KK, UT7KF, UR5KC, UT1KT, UT3KW, UT1KY, UY5BQ, UT5PZ, UR5XMM, UR5TEX, UY1AW, UT8AS, UT7AW, UX7UU, UT5UGW, US3UT, UR5CCC, UT9EZ, UT5EL, UT5ECZ.

Голова ВП ГО ЛРУ в Рівненській області Ткачук Володимир (UW5KW)   

Нагородження переможців та учасників змагань "На Покрову" 2021 року.
Нагородження переможців та учасників змагань "На Покрову" 2021 року.

Підведено підсумки радіозмагань "На Покрову".

В приміщенні обласного ТСОУ пройшли заходи по нагородженню переможців радіозмагань "На Покрову". Організаторами змагань були ТСОУ та ВП ГС ВРЛ в Рівненській області. Від нашої організації ці змагання своєю участю підтримали Ткачук В. (UW5KW) та Сидоров В. (UX0KR).

Сорбат І.(UY1AW), Лякін А.(UT2UB), Сидоров В.(UX0KR), Ткачук В.(UW5KW), Білий А.(UX7QG). В гостях у Андрія Лякіна.
Сорбат І.(UY1AW), Лякін А.(UT2UB), Сидоров В.(UX0KR), Ткачук В.(UW5KW), Білий А.(UX7QG). В гостях у Андрія Лякіна.
Президент ЛРУ Кириленко А.П. (UT3UY) вручає нагороду для Ткачука В.В. (UW5KW)
Президент ЛРУ Кириленко А.П. (UT3UY) вручає нагороду для Ткачука В.В. (UW5KW)

Звітно виборна-конференція ГО ЛРУ в м.Києві 11 грудня 2021 року. 

Основні рішення конференції:

1. Президентом ГО ЛРУ обрано Залізняка О.А. (UX7UU), першим віце-президентом став Кириленко А.П. (UT3UY). Всі інші керівники ЛРУ залишились на своїх посадах.

2. Створено відокремлений підрозділ ГО ЛРУ у Волинській області (розглянуто заяву 9 радіоаматорів).

3. Ліквідовано Рівненське обласне відділення ЛРУ   та Житомирське обласне відділення ЛРУ.

4. Внески в ЛРУ залишились 150 гривень на рік.

Від Рівненської області на конференції були присутні Ткачук В.В. та Сидоров В.В. Президент ЛРУ Кириленко А.П. вручив їм медалі та дипломи організації за 3 місця в Кубку України телеграфом малою потужністю та Чемпіонаті України телеграфом в особистому заліку на 80 метровому діапазоні.

По закінченню конференції радіоаматори Сумської, Запорізької та Рівненської областей провідали вдома легенду радіоспорту України, нашого прославленого спортсмена Лякіна Андрія (UT2UB).

На фото: Сорбат І.(UY1AW), Лякін А.(UT2UB), Сидоров В.(UX0KR), Ткачук В.(UW5KW), Білий А.(UX7QG). В гостях у Андрія Лякіна.

Протокол засідання ГСК

"Першого відкритого очного чемпіонату Рівненської області на КХ телеграфом 2021 року"

Публікується кінцевий протокол "Першого відкритого очного чемпіонату Рівненської області на КХ телеграфом 2021 року".

Перший відкритий очний чемпіонат Рівненської області на коротких хвилях телеграфом 22.08.2021

Змагання на честь 30-річчя Незалежності України, 30-річчя ТСОУ та 30-річчя створення "Ліги радіоаматорів України" відбулись і пройшли на високому рівні. В Рівне приїхали спортсмени з Сумської області. Всього в змаганнях прийняли участь 6 спортсменів: майстер спорту СРСР, майстер спорту України, два кандидати в майстри спорту. Учасники змагань: 

1.Ковальчук Володимир (UT8AS), Сумська область

2.Сорбат Ігор (UY1AW), Сумська область

3.Тарасович Павло (UT1KY), Рівненська область

4.Панас Олег (UT3KW), Рівненська область

5.Єфіменко Юрій (UT1KT), Рівненська область

6.Сидоров Володимир (UX0KR),  Рівненська область

Змагання обслуговувала  бригада суддів  з Києва та Рівного:

Майборода Сергій (UT5UGW), головний спеціаліст республіканського ТСОУ, голова Ради ГО ЛРУ, головний суддя

Залізняк Олександр (UX7UU), перший віце-президент ГО ЛРУ, суддя

Ткачук Володимир (UW5KW), голова відокремленого підрозділу ГО ЛРУ в Рівненській області.

Спортсмени змагались в 2-х турах по 60 хвилин в діапазонах 21 та 28 мегагерц. Згідно положення про змагання, підсумки проводились в 2-х залікових групах- загальна підгрупа та підгрупа рівненчан.

В результаті запеклої боротьби між В.Сидоровим і В.Ковальчуком, в загальному заліку, а значить і абсолютним переможцем змагань став Володимир Ковальчук з м.Глухова Сумської області. Він лише на 1 зв'язок випередив рівненчанина Володимира Сидорова. 

Третє місце в загальному заліку зайняв Ігор Сорбат з Сум, четверте- Юрій Єфіменко, далі - рівненчани Олег Панас та Павло Тарасович.

В підгрупі рівненських станцій чемпіоном області став Володимир Сидоров, другим був Юрій Єфіменко, третє місце виборов Олег Панас.

Заохочувальні призи (2 бочки пива) отримали Юрій Єфіменко та Павло Тарасович. За перші місця спортсмени отримали кубки , за 1-2-3 місця - комплекти медалей та дипломи і грамоти.   

На фото: 

1.Нагороди змагань. 

2.Абсолютний чемпіон відкритого очного чемпіонату Рівненської області на КХ телеграфом , майстер спорту СРСР з Сумської області Ковальчук Володимир (UT8AS). 

Особливу подяку хочеться висловити на адресу керівників Рівненського обласного відділення ТСОУ Скибі М.О. та Рудиці В.Р. за активну участь в організації та проведенні змагань на високому рівні.  

EM30KUARL в радіоефірі.

Для відзначення 30-річчя Незалежності України та 30-річчя ГО "Ліга радіоаматорів України"

З 20 серпня по 31 грудня 2021 року в ефірі буде звучати спеціальний позивний EM30KUARL. Честі працювати цим позивним удостоєні найкращі радіоспортсмени "Відокремленого підрозділу ГО "Ліга радіоаматорів України" в Рівненській області".

Новенький "Baofeng UV5R" відправлено для UR5KHM

Чемпіон області на УКХ 2020 року Грищук В. з Острога отримав приз.

Фото з журналу LOTW радіостанції UW5KW.

Фото з LOTW (станом на 20 липня 2021 року). Всього підтверджено 206 країн (телеграфом-127). Більше 100 країн є на 6 діапазонах: 80,40,30,20,17,15 метрів. Потужність- 100 ватт, антенни- дельти (трикутники).

EM5K та UW5KW в "Польовому дні УКХ" 3-4 липня 2021 року.

Наближається до завершення тест "Польовий день на УКХ 1 району IARU". В ефірі працювали рівненчани EM5K та UW5KW.

Колективка EM5K станом на 11 годину дня мала такий результат:  Всього- 75 зв'язків (144 cw-26, 144 ssb-27, 430 cw-18, 430 ssb-4) . Очок- 28007

UW5KW  працював з квадрату KO30CM потужністю 100 ватт та антеною Харченка на висоті 7 метрів. Провів з 7 години ранку до 12 години 10 зв'язків. Найдальша - LY2WR.

В розділі "Фотогалерея" можна подивитись останні фото з експедиції EM5K.

 

Перші фото з експедиції EM5K

Польовий день, Житомирська область, KO41FA  3-4.07.2021року

На першому фото: радіоспортсмени з Дніпропетровської області - UR5EF (Кочетков Роман), UT9EZ (Голіков Ігор), UT5ECZ (Назарук Едуард) на вокзалі в Острозі.

На другому фото: позиція EM5K для роботи в діапазоні 144 мгц. Антенний комплекс - стек (2Х16 елементів I0JXX).

В Рівненській області з'явився третій "Майстер спорту України" з радіоспорту!

Володимр Сидоров (UX0KR) став МСУ.

Дуже хороша новина з'явилась 11.06.2021 на сайті Міністерства молоді та спорту України. Опубліковано наказ про присвоєння високого звання "Майстер спорту України" радіоаматору з Рівного Сидорову Володимиру Володимировичу (UX0KR). Сьогодні в області мешкає 3 радіоаматори зі званням МСУ:  Горець Юрій Петрович (UT5EL/A) в с. Віри Сарненського району, Драгунов Олександр Вікторович (US7KC) з м. Вараш та Сидоров Володимир Володимирович (UX0KR) з міста Рівне. В стадії оформлення знаходяться документи на присвоєння звання МСУ ще одному радіоаматору зі Здолбунова  (Ткачук Володимир Васильович UW5KW).   

Лист з ЛРУ для радіоаматорів Рівненщини

Положення про відкритий очний чемпіонат Рівненської області 2021 року з радіоспорту на коротких хвилях.

UW5KW на карантині.

(опис радіоаматорських подій за останні 2 місяці)

Давно не писав на цьому сайті. Але, як то кажуть, прийшла пора. Сьогодні 30 травня 2020 року. Розпочався WPX Contest CW, в якому я сподівався прийняти участь. Але змушений бути на роботі, саме після 2-місячної перерви включаються комп'ютери в касах залізничних вокзалів, які я обслуговую. 

За час карантину, викликаного пандемією короновірусу, мені прийшлось провести ревізію антенного господарства. За допомогою приладу MFJ-267 було налагоджено антенне господарство, а це станом на сьогодні 7 антенн. Статикою було пошкоджено блок живлення трансивера фірми MEANWELL S-360-12. Шляхом заміни 2 мікросхем його було поремонтовано. Придбав також 38-амперний БЖ SMPS1000 і поставив його в роботу. Тепер живлення трансивера ICOM-746 йде від цього блока живлення. В порівнянні з  MEANWELL він трохи потужніший і дає менше шумів. А це дуже важливо для прийому при роботі цифрою.

За останні 2 місяці суттєво покращив  свою статистику по спискам DXCC та WAS. Так , станом на сьогодні в LOTW у мене підтверджено 194 країни (це лише в LOTW). По діапазонам більше 100 країн підтверджено на 80,40,30,20,17 метрових діапазонах. 97 країн зараз на 15 метрах. Тому зараз основна увага приділяється роботі на 15,12,10 метрах.

З американськиз штатів не підтверджено тільки два: Вайомінг та Південна Дакота. 

Перебуваючи на карантині з вудочки зробив просту антенну Харченка на 144 мгц (2 метри). Вже провів декілька QSO. Найдальше- з Києвом (300 км). Чекаю змагань 6-7 червня, щоб попробувати зв'язатись з радіоаматорами далі 300 км.

Плани команди EM5K (UT7KZZ), в яку я входжу, були поламані карантином, відсутністю транспортного сполучення та деякими сімейними проблемами. По закінченню карантина, команда відновить свої радіоекспедиції для участі в змаганнях УКХ та по роботі в міжнародній програмі WFF.

На фото: робоче місце UW5KW. 

    

На карті відмічено всі зв'язки EM5K під час змагань на Кубок України 5-6 жовтня 2019 року з Кременця (локатор KO20UC).

5-6 жовтня відбулась радіоекспедиція EM5K на гору в Кременець для участі в УКХ (430 МГЦ) змаганнях на Кубок України.

Статтю про цю експедицію читайте на цьому сайті в розділі "Статті". Швидкий перехід тут

В с.Хотин Рівненського району 19-22 серпня 2019 року відбувся міжнародний скаутський зліт "Джемборі-Рівно 30". Від ГО "Ліга радіоаматорів України" саму активну участь прийняв заступник голови "ВП ГО ЛРУ в Рівненській області" Володимир Сидоров (UX0KR). На території табору була створена позиція для роботи в ефірі. Звучав спеціальний позивний EM30TPU. За 8 годин активної роботи було проведено 100 QSO з радіоаматорами всіх континентів (крім Антарктиди та Півд.Америки). Найдальші зв'язки з територіями: EA8, K, JA, CT3, CT, 9H, A4, A6, A9, VK8, BG, JT, R0. Використовувалась апаратура: трансивери Yaesu FT-857D та ICOM-718. Антенна- I.V. на щоглі 12 метрів. Велика допомога надійшла від інженера РФКРРТ Вячеслава Войтовича. Робота велась з позиції колективки UR7TWY (нач. Андрій Панасюк). На фото: Сергій (ex UR5KET), Вячеслав (інж. РФКРРТ), Андрій (UR5TEX), Володимир (UX0KR). Більше фото та відео буде опубліковано пізніше.  

Радіоекспедиція в Кременецькі гори 2-4 серпня 2019 року.


4 серпня 2019 року закінчилась радіоекспедиція для участі в Чемпіонаті України на УКХ. На фото: оператор експедиції UT7KZZ EN0KRI/P в Кременецькі гори (URFF-041, WW-LOC. KO20UC) Едуард Назарук  (UT5ECZ). В розділі "Статті" читайте текстовий звіт про експедицію.

Після закінчення експедиції. Члени команди UT7KZZ: Володимир (UW5KW), Олександр (UR3EZ), Едуард (UT5ECZ), Юрій (UT5EL). Більше фотографій опубліковано в розділі "Фотогалерея".

Станом на 12 січня 2017 року 
диплом "Бурштиновий край" отримали ще три радіоаматори:
№21 UX2MF Смолка Сергій
№22 R4F-10 Ніколаєв Михайло
№23 US1MM Крижановський Володимир
Вітаємо! Бажаємо нових успіхів в радіоспорті.


Сьогодні 10 січня 2017 року. Це другий день активності наших радіоаматорів. Не дивлячись на несприятливі погодні умови, магнітні бурі та поганий прохід в ефірі, активно працюють наші слідуючі радіоаматори: US7KC,US0KF,UX0KX,UX0KR,UW5KW,UR3KK. Вчора чули на діапазонах ще UT1KY та UY5KD. Станом на 10.01.2017 отримано 22 заявки на диплом "Бурштиновий край". Оброблено 20 заявок . Дипломи вже відправлені радіоаматорам. Перший номер диплому отримав US0KF. Його заявка прийшла першою.


1.US0KF Грифко Яків

2.UR5IFP Охмуш Анатолій

3.4K6AG Мурадов Руслан

4.R7RIB Новіков Михайло

5.UA3-121-25 Кличов Борис

6.UT2SQ Нечаєнко Вадим

7.UF2F Соклаков Володимир

8.UR4LPP Трощій Олександр

9.UR4GK Гресик Анатолій

10.US5LDI Губарь Віктор

11.UR8GM Соболєв Олександр

12.UR4UC Башинський Валерій

13.YL3ID Асташин Юрій

14.UA9CES Гаманський Євген

15.UR0VN Райніч Петро

16.RU0SYL Спєшилова Надія

17.US5ERQ Смолін Сергій

18.US-E-015 Смолін Сергій

19.UA3ERD Агаєв Енвер

20.UR5EPV Катрін Василь

З 09 по 15 січня 2017 року пройдуть дні активності Рівненських радіоаматорів. Це хороша можливість для виконання умов диплому "Бурштиновий край". Диплом безкоштовний в електронному вигляді та коштує приблизно 16 гривень (станом на 01.01.2017) для пересилки Укрпоштою в межах України (паперовий варіант). В ці 16 гривень входить як виготовлення диплому , так і його пересилка рекомендованим листом. 

Випущено новий диплом "Бурштиновий край". Буде видаватись за проведення 10 радіозв'язків з аматорами Рівненської області після 1 січня 2015 року. Повторні зв'язки на різних діапазонах та різними видами модуляції. Заявки направляти uw5kw@i.ua

Радіоаматор UR3KK проводить цікавий експеримент з саморобним трансивером "Pixie" , отриманим через сайт Аліекспрес з Китаю. Трансивер працює в режимі маяка на частоті 7024,4 кгц. Сигнал UR3KK/QRPP/B ,було прийнято в Угорщині, Бельгії, Німеччині, Фінляндії та інших європейських країнах. Антенна , що використовується - діполь для 160-метрового діапазону.

Починаючи з кінця 2015 року освоїв новий для себе цифровий вид зв'язку - JT65/JT9. Цей вид зв'язку дозволяє працювати малою потужністю з радіостанціями всього світу. Так , всього 10 ваттами та з допомогою простих антенн вдалось спрацювати і підтвердити картками EQSL в моді JT65- 91 країна по DXCC, JT9- 71 країна. На 14 і 7 мгц  спрацьовано з Антарктидою (RI1AND), а на діапазоні 3,5 мгц - з США,Канадою,Австралією, Японією та Таїландом. Тому запрошую всіх освоювати ці цікаві види зв'язку. (UW5KW) 

© 2016 ТОВ "ГЛОБАЛ Консалтинг". Вокзальна площа 1, Київ, 03031
Створено за допомогою Webnode Файли cookie
Створіть власний вебсайт безкоштовно! Цей сайт створено з допомогою Webnode. Створіть свій власний сайт безкоштовно вже сьогодні! Розпочати