UW5KW на карантині.

(опис радіоаматорських подій за останні 2 місяці)

Давно не писав на цьому сайті. Але, як то кажуть, прийшла пора. Сьогодні 30 травня 2020 року. Розпочався WPX Contest CW, в якому я сподівався прийняти участь. Але змушений бути на роботі, саме після 2-місячної перерви включаються комп'ютери в касах залізничних вокзалів, які я обслуговую. 

За час карантину, викликаного пандемією короновірусу, мені прийшлось провести ревізію антенного господарства. За допомогою приладу MFJ-267 було налагоджено антенне господарство, а це станом на сьогодні 7 антенн. Статикою було пошкоджено блок живлення трансивера фірми MEANWELL S-360-12. Шляхом заміни 2 мікросхем його було поремонтовано. Придбав також 38-амперний БЖ SMPS1000 і поставив його в роботу. Тепер живлення трансивера ICOM-746 йде від цього блока живлення. В порівнянні з  MEANWELL він трохи потужніший і дає менше шумів. А це дуже важливо для прийому при роботі цифрою.

За останні 2 місяці суттєво покращив  свою статистику по спискам DXCC та WAS. Так , станом на сьогодні в LOTW у мене підтверджено 194 країни (це лише в LOTW). По діапазонам більше 100 країн підтверджено на 80,40,30,20,17 метрових діапазонах. 97 країн зараз на 15 метрах. Тому зараз основна увага приділяється роботі на 15,12,10 метрах.

З американськиз штатів не підтверджено тільки два: Вайомінг та Південна Дакота. 

Перебуваючи на карантині з вудочки зробив просту антенну Харченка на 144 мгц (2 метри). Вже провів декілька QSO. Найдальше- з Києвом (300 км). Чекаю змагань 6-7 червня, щоб попробувати зв'язатись з радіоаматорами далі 300 км.

Плани команди EM5K (UT7KZZ), в яку я входжу, були поламані карантином, відсутністю транспортного сполучення та деякими сімейними проблемами. По закінченню карантина, команда відновить свої радіоекспедиції для участі в змаганнях УКХ та по роботі в міжнародній програмі WFF.

На фото: робоче місце UW5KW. 

    

На карті відмічено всі зв'язки EM5K під час змагань на Кубок України 5-6 жовтня 2019 року з Кременця (локатор KO20UC).

5-6 жовтня відбулась радіоекспедиція EM5K на гору в Кременець для участі в УКХ (430 МГЦ) змаганнях на Кубок України.

Статтю про цю експедицію читайте на цьому сайті в розділі "Статті". Швидкий перехід тут

В с.Хотин Рівненського району 19-22 серпня 2019 року відбувся міжнародний скаутський зліт "Джемборі-Рівно 30". Від ГО "Ліга радіоаматорів України" саму активну участь прийняв заступник голови "ВП ГО ЛРУ в Рівненській області" Володимир Сидоров (UX0KR). На території табору була створена позиція для роботи в ефірі. Звучав спеціальний позивний EM30TPU. За 8 годин активної роботи було проведено 100 QSO з радіоаматорами всіх континентів (крім Антарктиди та Півд.Америки). Найдальші зв'язки з територіями: EA8, K, JA, CT3, CT, 9H, A4, A6, A9, VK8, BG, JT, R0. Використовувалась апаратура: трансивери Yaesu FT-857D та ICOM-718. Антенна- I.V. на щоглі 12 метрів. Велика допомога надійшла від інженера РФКРРТ Вячеслава Войтовича. Робота велась з позиції колективки UR7TWY (нач. Андрій Панасюк). На фото: Сергій (ex UR5KET), Вячеслав (інж. РФКРРТ), Андрій (UR5TEX), Володимир (UX0KR). Більше фото та відео буде опубліковано пізніше.  

Радіоекспедиція в Кременецькі гори 2-4 серпня 2019 року.


4 серпня 2019 року закінчилась радіоекспедиція для участі в Чемпіонаті України на УКХ. На фото: оператор експедиції UT7KZZ EN0KRI/P в Кременецькі гори (URFF-041, WW-LOC. KO20UC) Едуард Назарук  (UT5ECZ). В розділі "Статті" читайте текстовий звіт про експедицію.

Після закінчення експедиції. Члени команди UT7KZZ: Володимир (UW5KW), Олександр (UR3EZ), Едуард (UT5ECZ), Юрій (UT5EL). Більше фотографій опубліковано в розділі "Фотогалерея".

Станом на 12 січня 2017 року 
диплом "Бурштиновий край" отримали ще три радіоаматори:
№21 UX2MF Смолка Сергій
№22 R4F-10 Ніколаєв Михайло
№23 US1MM Крижановський Володимир
Вітаємо! Бажаємо нових успіхів в радіоспорті.


Сьогодні 10 січня 2017 року. Це другий день активності наших радіоаматорів. Не дивлячись на несприятливі погодні умови, магнітні бурі та поганий прохід в ефірі, активно працюють наші слідуючі радіоаматори: US7KC,US0KF,UX0KX,UX0KR,UW5KW,UR3KK. Вчора чули на діапазонах ще UT1KY та UY5KD. Станом на 10.01.2017 отримано 22 заявки на диплом "Бурштиновий край". Оброблено 20 заявок . Дипломи вже відправлені радіоаматорам. Перший номер диплому отримав US0KF. Його заявка прийшла першою.


1.US0KF Грифко Яків

2.UR5IFP Охмуш Анатолій

3.4K6AG Мурадов Руслан

4.R7RIB Новіков Михайло

5.UA3-121-25 Кличов Борис

6.UT2SQ Нечаєнко Вадим

7.UF2F Соклаков Володимир

8.UR4LPP Трощій Олександр

9.UR4GK Гресик Анатолій

10.US5LDI Губарь Віктор

11.UR8GM Соболєв Олександр

12.UR4UC Башинський Валерій

13.YL3ID Асташин Юрій

14.UA9CES Гаманський Євген

15.UR0VN Райніч Петро

16.RU0SYL Спєшилова Надія

17.US5ERQ Смолін Сергій

18.US-E-015 Смолін Сергій

19.UA3ERD Агаєв Енвер

20.UR5EPV Катрін Василь

З 09 по 15 січня 2017 року пройдуть дні активності Рівненських радіоаматорів. Це хороша можливість для виконання умов диплому "Бурштиновий край". Диплом безкоштовний в електронному вигляді та коштує приблизно 16 гривень (станом на 01.01.2017) для пересилки Укрпоштою в межах України (паперовий варіант). В ці 16 гривень входить як виготовлення диплому , так і його пересилка рекомендованим листом. 

Випущено новий диплом "Бурштиновий край". Буде видаватись за проведення 10 радіозв'язків з аматорами Рівненської області після 1 січня 2015 року. Повторні зв'язки на різних діапазонах та різними видами модуляції. Заявки направляти uw5kw@i.ua

Радіоаматор UR3KK проводить цікавий експеримент з саморобним трансивером "Pixie" , отриманим через сайт Аліекспрес з Китаю. Трансивер працює в режимі маяка на частоті 7024,4 кгц. Сигнал UR3KK/QRPP/B ,було прийнято в Угорщині, Бельгії, Німеччині, Фінляндії та інших європейських країнах. Антенна , що використовується - діполь для 160-метрового діапазону.

Починаючи з кінця 2015 року освоїв новий для себе цифровий вид зв'язку - JT65/JT9. Цей вид зв'язку дозволяє працювати малою потужністю з радіостанціями всього світу. Так , всього 10 ваттами та з допомогою простих антенн вдалось спрацювати і підтвердити картками EQSL в моді JT65- 91 країна по DXCC, JT9- 71 країна. На 14 і 7 мгц  спрацьовано з Антарктидою (RI1AND), а на діапазоні 3,5 мгц - з США,Канадою,Австралією, Японією та Таїландом. Тому запрошую всіх освоювати ці цікаві види зв'язку. (UW5KW)